ÇOCUK EĞİTİMİ

Okul Öncesi Çocuklarına Özel 2 Ödüllü Kitap

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 14.02.2017 - Güncelleme : 15.07.2022

Kitap Okumayı Seven Çocuklar

Çocuklara sabırlı olmayı, asla denemekten vazgeçmemelerini, arkadaşlarına destek olmanın önemini, çocukların kendine güvenmelerini, hayvan sevgisini öğreten 2 harika ödüllü kitap öneriyoruz bu hafta miniklere.

Çocukların dünyasına değer katan kitaplar sunanhep Kitap'tan 2 harika çocuk kitabı: "Mavi Balina'nın Mavi Şarkısı", "Madeline Finn ile Kütüphane Köpeği"

Peter Carnavas’ın SCBWI Crystal Kite Ödülü’nü alan Mavi Balina’nın Mavi Şarkısı ve Lisa Papp’ın 2016 Parents’ Choice Recommended Ödülü’nü alan Madeline Finn ile Kütüphane Köpeği isimli resimli kitapları, 17 Şubat’ta hep kitap aracılığıyla çocuk okurlarla buluşuyor!

"MAVİ BALİNA’NIN MAVİ ŞARKISI"

Peter Carnavas’ın yazıp resimlediği Mavi Balina’nın Mavi Şarkısı; Çocuk Kitabı Yazar ve Çizerleri Birliği-SCBWI’ye üye yazar ve illüstratörler tarafından verilen SCBWI Crystal Kite Awards’a layık görüldü. Mavi Balina’nın Mavi Şarkısı, bisikletiyle ne yapacağını bilmeyen bir balina ile onu neşelendirmeye çalışan penguenin hikâyesi…

Mavi Balinanın Mavi Şarkısı

Balina ne zaman endişelense kendi kendine bir şarkı mırıldanmaya başlar. Arkadaşının şarkılarını duyan Penguen ise her seferinde onun çağrısına kulak verir ve onu rahatlatacak bir çözüm bulur. Onları uzaktan izleyen kaplumbağa ise ikisini de şaşırtan bir sürpriz yapar.

İnsanın bazı şeyleri gözünde nasıl da büyüttüğünü ve işin aslı anlaşıldığında kaygılanmanın ne kadar da gereksiz olduğunu hatırlatan bu kitap, okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor. Sabırlı olmak, denemekten vazgeçmemek ve arkadaşlara destek olmaksa kitabın öne çıkan diğer temaları arasında yer alıyor.

"MADELINE FINN ile KÜTÜPHANE KÖPEĞİ"

Şu ana kadar on üç dile çevrilen, Lisa Papp’ın yazıp resimlediği Madeline Finn ile Kütüphane Köpeği, yeni bir şey öğrenirken sabırlı olmaya ve denemekten vazgeçmemeye dair güzel bir hikâye… Madeline Finn, okuma yazmayı yeni öğreniyor ve söylediğine göre okumayı pek sevmiyor. Diğer yandan da öğretmeninin sınıfta okumayı söken ve akıcı okuyan arkadaşlarına verdiği yıldız çıkartmasından almak istiyor.

“Daha çok çalışmalısın” anlamına gelen kalpli çıkartmalarla idare etmek zorunda kalıyor. Derken bir cumartesi günü kütüphanede Bonnie isimli bir köpeğe kitap okumaya başlıyor. Hata yaptığında ya da takıldığında Bonnie ona hiç gülmediği için kendini daha rahat hissediyor. Bonnie sayesinde Madeline Finn okumanın tadına varıyor.

MADELINE FINN ile KÜTÜPHANE KÖPEĞİ

Lisa Papp 2016 Parents’ Choice Recommended Ödülü’nü alan kitabı; mahalli bir kütüphanede okumakta zorlanan çocukları teşvik etmek amacıyla uygulamaya alınan Köpeklere Oku programından esinlenerek yazmış. Yazar hem barınaktan alınan köpekleri bir yuvaya kavuşturan hem de çocukların kendine güvenmesini sağlayan bu projeyi kitaplaştırmaktan gurur duyduğunu da eklemeden edemiyor.

“O kadar tatlı ki okurlar kitabın sayfalarına sarılmaya teşebbüs edebilir.”

Kirkus Reviews

“Bu sıcak ve insanı yüreklendiren hikâye hedefe ulaşmak için mükemmelliyetçiliğin gerekli olmadığını, yardımın olmadık bir yerde karşımıza çıkabileceğini bizlere gösteriyor.”

Publishers Weekly

Gönül Çapan’nın dilimize çevirdiği Mavi Balina’nın Mavi Şarkısı ve Madeline Finn ile Kütüphane Köpeği kitapları 17 Şubat’ta hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR