SAĞLIK

Bebeğinizle Güvenli Seyahatin Püf Noktaları

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 11.05.2013

Çocuklarla Güvenli Seyahatin Püf Noktaları

Ailecek arabayla seyahat etmek, uzun vakit alsa da, aile bireylerine özel olması, istenilen zamanda mola verilebilmesi ve aile fertlerini yakınlaştırması dolayısıyla tercih edilen bir seyahat şeklidir. Otomobil gezileri sırasında karşılaşabileceğiniz tehlikelerdenbebeğinizi korumanız için gereken önlemi almanız hayati önem taşır. Eğer tatile arabayla çıkacaksanız, önerilerimizi dikkate almanızda fayda var.

Bebekle Otomobil Seyahati Yaparken

•Bebeği her zaman özel koltuğuna oturtup kemerini bağlayın.

•Çocuğunuzu emniyet kemeriyle bağlamadan otomobilinizi çalıştırmayın.

•Arabada giderken bebeğiniz kucağınıza almayın. Bir kaza anında onu koruyamazsınız. Bebeğinizi kucakta ya da koltukta oturtmak yerine, mutlaka bebekler için yapılmış araba koltuğunda oturtun.

•Eğer bebeğiniz huysuzluk yaparsa, arabayı durdurun. Onu araba hareket halindeyken asla koltuktan çıkarıp kucağınıza almayın. Hem tehlikeli olur, hem de bebeğiniz buna alışıp, huzursuzluk çıkartabilir.

•Oynaması için yanınıza çok sayıda oyuncak alın. Oyuncakların hepsini bir anda eline vermek yerine, sıkıldıkça birer birer verin. Bu, yolculuğu onun için daha ilginç hale getirir.

•Arabada sert, ağır ve sivri eşyalar varsa, bunları ortadan kaldırın. Böylece ani fren yapmanız gerekirse, bunların etrafa saçılıp bebeğinize zarar vermesini önlemiş olursunuz.

•Acele etmeyin, bol ve duraklayarak yola devam edin. Mesela her iki saatte bir durup, etrafa bakının, vücudunuzu esnetin, gerekiyorsa bebeğinizin bezini değiştirin.


•Yolculuğa çıkmadan önce, bebeğinizin sevdiği kitap ve şarkıları bir CD’ye kaydedin. Daha sonra yolda mola verdiğinizde bebeğinize bunları dinletin.

•Mümkün oldukça eşinizle değişmeli olarak arabayı kullanın ve bebeği eğlendirme görevini de sırayla üzerinize alın.

•Yanınızda bebeğinize özel atıştırmalıklar, bebeğinizin sevdiği yiyeceklerden getirin. Eğer etrafı kirletmek istemiyorsanız, fazla kırıntı bırakmayacak gıdaları tercih edin.

•İki çocuğu aynı emniyet kemerlerine bağlamayın. Kemer tam oturmaz ve koruyucu olmaz.

•Bir kaza geçirdiyseniz tüm emniyet kemerlerini, bebeğin koltuğunu ve bunun bağlantı düzeneğini değiştirin. Kaza sırasında aşırı zorlanma nedeniyle zarar görmüş olabilirler.

•Yine aynı nedenle, kullanılmış emniyet kemeri, bebek otu koltuğu ve bağlantı düzeneği almayın.

•Otomobilin ön camına, arka koltuğundaki bebeği geriye dönmeden görebileceğiniz bir dikiz aynası yerleştirin.

Çocuklarla Güvenli Seyahatin Püf Noktaları

Yolculuk SırasındaÇocuğunuzun Canı Sıkılmaması İçin Ne Yapabilirsiniz?

Arabanızda seyahat ederkençocuğunuza sevdiği masal cd’lerini dinletebilirsiniz.

Çocuğunuzla birlikte şarkılar söyleyin.

Ona yol kenarındaki evleri, hayvanları, ağaçları gösterin.

Atıştırabileceği yiyecekler ve küçük oyuncaklar alın.

Sık sık mola verin.

Bebeğiniz 6-9 Aya Kadar Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmeli?

Otomobilinizin ön ya da arka koltuğuna monte edeceğiniz özel bebek koltuklarında bebeğiniz geriye doğru bakarak oturur. Özel kayışları ile bebeğin koltuğa bağlamanız gerekir.

Ya da…

Bebek sepetini, yağmur siperliği ile birlikte otomobilin arka koltuğuna kayışlarla bağlayabilirsiniz. Bebeğin başı otomobilin içine dönük olmalıdır. Yine de kaza sırasında bebek otomobilden dışarı fırlayabilir.

Son Çare…

Bebeğin sepeti, yağmur siperliği ile birlikte otomobilin ön ve arka koltukları arasında, bir battaniye ile yere sıkıştırılabilir.

Dört Yaşına Kadar Otomobil Gezilerinde Bunlara Dikkat

Güvenli araba koltuğu: Bu amaçla hazırlanmış bağlantı düzeneği ile otomobilin arka koltuğuna monte edilen ve çocuğun otururken aracını gittiği yöne bakmasını sağlayan özel bir koltuktur.

Arka koltuğun ortasına yerleştirilmesi daha iyidir. Çocuk koltuğa kayışlarla bağlamalısınız. Koltuğun bazı modelleri arka koltuktaki emniyet kemeri ile kullanılabilir.

Çocuğunuzun Araç İçi Güvenliğini Sağlamak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

0-12 yaş arası çocuğunuzun ön koltukta oturmasına izin vermeyin.
Otomobilinizde çocuk güvenlik koltuğunu mutlaka kullanın.
Arka koltuktaki emniyet kemerini asla çıkarmayın
Koltuk arkası fileleri unutmayın.
Geri giderken mutlaka arkanıza bakın.
Bebeğinizi emzirmek veya rahatlatmak için kemerinizi çözmeyin.

Konular :