BEDENSEL ZİHİNSEL VE RUHSAL GELİŞİM

Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.03.2011
Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Bebeklerin giysi seçimi, ne kadar giysi almak gerektiği, nasıl temizleneceği gibi konular anne adayları için birer sorun olmaktadır çoğu kez. Karar vermek için nelere dikkat edeceği konusunda zorlanan annelere birkaç öneri.

Kıyafet seçerken…

Bebeğinizin hangi mevsimde doğacağını göz önünde bulundurarak kıyafet seçmeniz önemlidir.

Bebeğinizin giysilerini çamaşır makinası ve kurutma makinası kullanarak mı yıkayacağınıza karar vermelisiniz. Elde yıkama çok pratik bir yöntem olmayabilir.

Bebeğinize gelecek hediyeleri de göz önünde bulundurarak bebeğinize alacağınız giysilerin miktarını belirleyin.

İhtiyacı Olan Giysiler

4-5 tane badi, bunlardan 1-2 tanesi yenidoğanlar için diğerleri 0-3 ay olarak seçilebilir.

Göbek bağı düşene kadar body yerine 1-2 tane t-shirt’de alınabilir.

4-6 tane pijama ya da tulum alınabilir. Kış aylarında ayak kısımları kapalı olabilir.

Ancak yaz ayları için ayak kısımları kapalı olmamalı ya da kolay açılabilmelidir.

Kış aylarında 2-3 tane uyku tulumu, 1-2 tane battaniye, 2-3 tane sweat shirt gerekebilir. Dışarıda giydirmek için kar tulumları, bere, eldivenler olmalıdır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kıyafet seçerken mutlaka kullanma ve yıkanma talimatlarını okuyun. Hem kullanımda hem de kıyafetleri yıkarken size yardımcı olacaktır.

Bebeğinizi hava sıcaklığını göz önünde bulundurarak giydirin. Özellikle kış aylarında çok kalın giysiler yerine gerektiğinde çıkarılabilecek üst üste giyilebilen giysiler giydirin.

Bebeğinizin kıyafetlerini yaşa göre değil, kilosuna göre almalısınız. Bebeğiniz doğum ağırlığı 4 kg. olarak bekleniyorsa, yenidoğan için olan giysileri çok kısa sürede küçülecektir.

Bebekler ilk birkaç ayda çok hızlı büyürler ve giysileri çabucak küçük gelmeye başlar. İlk aylarda 0-6 ay bedenler daha kullanışlı olur.

Boyundan açılmaya başlayarak ayağa kadar fermuarlı ya da çıt çıtlı olanlar tercih edilmelidir. Sık bez değiştirileceği için altı kolaylıkla açılıyor olmalıdır. Geniş yakalı olması baş kısmından kolayca geçmesini sağlar.

Tüylü, boyası çabuk çıkan, tüyleri kolay çıkabilen kalın kazaklar tercih edilmemelidir. Aynı şekilde, anne de bu dönemde kendine bu tür kıyafetler seçmemelidir.

Bebekler ilk aylar sürekli kusabilir. Bezinden idrar kaçırabilir. Bu nedenle annenin giysileri de kolay yıkanabilen türden olmalıdır.

Parfümlü ve renkli deterjanlar yerine, daha kokusuz ve parfümsüz deterjanlar kullanılmalıdır.

Bebek çamaşırları için ağartıcı, yumuşatıcı ve güçlü leke çıkarıcılar asla kullanılmamalıdır.

Bebek giysileri alındıktan sonra mutlaka yıkanıp öyle kullanılmalıdır. Saklanırken naftalin ve güve ilaçları kesinlikle kullanılmamalıdır.

Konular :