OYUN ZAMANI

Bebeğiniz ile Konum Belirleme Oyunu Oynayın!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.05.2015

Bebeğiniz ile Konum Belirleme Oyunu Oynayın

Bebeğinizin yön duygusunu geliştirmeye yardımcı eğlenceli ve eğitici bir oyun.

“Akıllı Bebekler Akademisi” kitabından harika bir oyun önerisi: Uzamsal algı ve konuşlandırma becerisine yönelik bu oyun, yeni kavramların öğrenilmesini ve sözlü yönergeleri izleyerek konum belirlemeyi öğretecektir. Kendi bedeninin ve etrafındaki nesnelerin nasıl konuşlandırıldığını görmek ve uygulamak beyindeki “navigasyon”dan (seyir ve konum belirleme) sorumlu bölgenin uyarılmasını ve işlevselleşmesini sağlayacaktır.

Nasıl Oynanır?

Kanatlı kapakları olan büyükçe bir karton kutu ile bebeğinizin sevdiği bir oyuncağı oyunun malzemeleri olarak hazırlayın.

Bebeğiniz ile Konum Belirleme Oyunu Oynayın

Eğlenceli ve Eğitici Bu Oyunu BebeğinizÇok Sevecek

Önce bebeğinize kutunu açık-kapalı konumlarını, kapak kanatlarını açıp kapayarak gösterin. Sonra hazırladığınız oyuncağı (bu bir ayıcık, bebek, tavşan olbilir) kutunun içine, yanına, arkasına, altına, üstüne yerleştirip; “Bak! ayıcık şimdi kutunun içinde… Kapaklarını kapatırsak hiç görünmez, kaybolur. Şimdi yanında…” gibi açıklamalar yaparak farklı konumları uygulamalı olarak göstererek oyuna başlayın.

Bu gösterinizin ardından bebeğinizin aynı şeyleri yapmasını isteyebilirsiniz. “Ayıcığı kutunun arkasına yerleştirip bakalım.. Şimdi içine oturtun ve kutuyu kapat… Haydi şimdi kutunun kapaklarını aç ve ayıcığı dışarı çıkar…” şeklinde yönergelerle oyunu hem etkileşimli hem de daha zevkli hale getirmiş olursunuz.

Bebeğinizin Yön Duygusunu Geliştirin

Son aşamada, ayıcığı kutuya göre farklı şekillerde yerleştirerek bebeğinize bu konumları sorabilirsiniz: Ayıcığı kutunun arkasına yerleştirip; “Ayıcık şimdi nerede?” diye sorarak bir başka yöntemle bilgilerini pekiştirmiş olursunuz. Daha sonraki uygulamalarda bebeğinizden kutunun içinde, yanında; arkasında durmasını isteyerek konum belirleme işini bizzat yapmasını isteyebilirsiniz.

İyi eğlenceler!

Konular :