BESLENME

"Bebeğim Pancarı Keşfediyor!"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.02.2015 - Güncelleme : 14.07.2022

Bebekler İçin Pancar Püresi Maması

Ek gıda dönemindeki bebekleri pancarla tanıştırmanın en pratik tarifini sizler için araştırdık.

Bebeklerin PancarTüketmesi Neden Önemlidir?

Pancar, parlak kırmızı rengiyle bebeklere hitap eden albenisi olan bir sebzedir.Pancarda çok fazla kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Özelikle A vitamini ve kalsiyum bebeğinizin gelişimi için çok önemildir. 1 ortay boy pancar yaklaşık 1 gram lif içerir. Tadına bebekler bayılıyor.

Fırında Pancar Püresi

Malzemeler:

2 küçük pancar (yaklaşık 11 gram)

Bebekler İçin Pratik Mama Pancar Püresi

Hazırlanışı:

Pancarı güzelce yıkayın, kabuklarını soyun. Önce pancarları yanmaz fırın kağıdına, ardından alüminyum folyoya sarıp 200 dereceye ayarladığınız fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Ilındıktan sonra mutfak robotundan geçirin. İyice pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezin. Dilediğiniz yumuşak kıvama ulaşması için isterseniz biraz su ilave edebilirsiniz. Bebeğinize yedirebilirsiniz.

Bizim Önerimi; Pancarı Buharda Haşlayın, Nedenine Gelince

Pancarı en iyi pişirme yöntemi fırınlamak ve buharda pişirmektir. Buharda pişirdiğiniz zaman püre haline getirmeniz çok daha rahat olur vebuharda pişirmek, pancarın içindeki betakarotenin bozulmamasını sağlar. Pancarı püre haline getirmek istiyorsanız mutlaka kabuğunu soymanız gerekir. Eğer bebeğinizin kabızlık sorunu varsa, ona mutlaka pancar yedirin. Hatta içine yarım çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun

Pancar lekesi zor çıkar. Bu nedenlebebeğinize pancar püresi yedirirken bu püf noktasını göz ardı etmemenizi öneririz. Pancar püresinden sonrabebeğinizin bezinde kırmızılık gördüğünüzde şaşırmayın, sebebi pancardandır.

Saklamaya Uygundur

Haşlanmış pancarı buz kalıplarına doldurup, üzerini sıkıca streçle sarıp, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda muhafaza ettiğiniz pancar püresini dilediğiniz zaman bebeğinize yedirebilirsiniz.

Derin dondurucudan çıkarttığınız pancar küplerinibenmari usulüılık kıvama getirdikten sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.

Pancar Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Pancar alırken büyük olanlarından çok, orta ve küçükboy olanları tercih edin. Daha lezzetli olacaklardır.

Daha taze olacaklarından üzerinde yaprakları olan pancarları tercih edin.

Konular :