ANNE SÜTÜ

Anne Sütü Bebeğinizle Aranızdaki En Duygusal Bağdır

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.11.2014

Anne Sutu Bebeginizle Aranizdaki En Duygusal Bagdir

Bebeğin anne karnındaki sıcak ve güvenli ortamı bırakıp, yeni ve zorlu dünyaya “merhaba” demesi zor bir süreçtir. Ona söylenecek en iyi “hoş geldin, seni çok seviyorum ve sana çok iyi bakacağım, güvendesin, bebeğim” ifadesi emzirmektir.

Anne Bebeğini Düşündükçe Sütü Artar

Sıcak, güvenilir, hijyenik, mikroplara karşı koruyucu, bebeğin yaşına göre onu en iyi besleyecek, bu arada anneye de sağlık veren bir mucizedir emzirmek. Anne bebeğini düşündükçe süt üretimi hormonlarca artırılır. Annenin morali, huzuru, takdir edilmesi süt üretiminde annenin neyle beslendiğinden daha önemlidir.

Bebek Meme Emerken Hayata Tutkuyla Bağlanır

Bebeklerin büyümek için en büyük ihtiyacı besin kadar anneyle kurulan güvenli sıcak bağdır. Emme sırasında bedeniyle anneye yaklaşır, annenin kokusunu, ısısısın, kalp seslerini, güvenli ortamını hisseder. Bebek gevşer, emerken hayata tutkuyla tutunur, zevk alır, annesiyle o çok özel sağlam duygusal bağlarını kurar.

Bebeği Emzirirken Nelere Dikkat Etmeli?

Sakin ve huzurlu bir ortamda, annenin bebeğinin yüzüne bakıp sakin, tatlı, sevecen, hafif konuşmalar yapması, başını memeye yaklaştırıp göğsün kahverengi kısmını mümkün olduğunca ağzına yerleştirmesi gerekir.

Konular :