İLİŞKİLER

Aşkta Duygular Karşılıklı Değilse...

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 14.02.2017

Kıymetli Duygu Aşk

Bireysel duyguyu çift olarak yaşayabilmenin güçlüğü, uyum mekanizmalarının farklı olması herkesin aşkı duyumsamasını ya da tarifini değiştirse de beklentiler ortaktır. Mutlu olma, haz alma... Eğer duygular karşılıklı ise her şey güzel. Ya değilse? Beklentiler karşılanmıyorsa?

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Harmancı konuyu değerlendirdi.

Bu duruma tahammül etmek güçleşir, keyifsizlikler, içe kapanma, ağlama isteği, artan sinirlilik, öfke kontrol güçlükleri, kaygı hali gibi ruhsal sıkıntılar veya ağrı, sindirim sistemi sorunları, çarpıntı, bulantı gibi organik sebebi bulunamayan belirtiler yaşanmaya başlanır.

Aşkta Duygular Karşılıklı Olmazsa

Pozitif ya da negatif gelişmelerde duygu durum değişimleri, uyum sağlama güçlükleri, yaşam kalitesinde bozulma, uyku veya iştah bozuklukları veya kişinin işlevselliğinde bozulmalar başladıysa ‘psikiyatri’ devreye girer.

Bu Durumda Ne Yapılır?

Sihirli bir değnek hediye edilir, yaşam daha güzel kılınır... Keşke öyle olsaydı! Kişinin ciddi anlamda işlevselliğinde kayıp var ve somatik etkilenim (iştahta bozulma, uyku düzensizliği, enerji kaybı...) varsa ilaç tedavi önceliklidir. Daha çok yanlış bilişler, anlamlandırma veya yorumlarda bozulma varsa psikoterapiler önceliklidir.

Sevgi Yaşam İçin Bir Motivasyon

Daha kaliteli bir yaşam için araçlardan biridir. Anneyi, babayı, evladı, yaratılmış her şeyi ya da yâri sevmek... Kıymetli duygu… Sevgililer gününün,kapitalist düzenin bir parçası, yoğun hisleri tek güne sığdırma tekdüzeliği belki ama hızlanan yaşamımızda ayrıntıları fark edebilmenin bir aracı olarak da kullanılabileceğini düşünüyorum.

Herkese kendini iyi ve önemli hissedeceği, sevgisini zirvelerde yaşayabileceği aynı zamanda elindekilerin de değerini bileceği zamanlar diliyorum…

Konular :