İLİŞKİLER

Aşkı Hayatınıza Davet Edin!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.09.2016

Aşkı Hayatınıza Davet Edin

Sizce de yalnızlıktan kurtulmanızın zamanı gelmedi mi?

Aşkı Hayatınıza Davet Etmek...

Sizin kadar havalı, güzel ve işinde başarılı olmayan bir kadın erkeklerle ilişkilerde size kıyasla çok daha başarılı olabilir. Bu da sizin canınızı sıkar. Nasıl olur da bu konularda bu gibi kadınlar sizden daha iyi olabilirler? "Demek ki bu işin arkasında bir iş var, öğretmen gereken daha bir şeyler var." diye düşünenlerdenseniz Yazar Özlem Sakin'in "Reddedilmez Kadının Sırları" adlı kitabında verdiğini önerileri mutlaka dikkatlice okuyun.

İşte büyük sır: Hiçbir kendini geliştirme planı kurs sizin kendi kendinize yaratacağınız özgüveninizi geliştiremez. İstediğiniz kadar kitap okuyun, istediğiniz kadar kurslara, seminerlere gidin, orada size söyleyecek şeyler gelende birbirine benzeyecektir ve siz kendi özgüveninizi inşa etmeye içten bir şekilde başlamadığınız sürece hepsi havada kalacak, sizde paranızı sokağa atmış olacaksınız. Şimdi bu özgüveni oluşturmada size yardımcı olacak bazı ipuçları:

Adım adım kendinize olan güvenininiz yükseltmenin yolları:

1. İltifatları Nazikçe Kabul Etmeyi Öğrenin

Size yöneltilen iltifatları ve komplimanları “teşekkür ederim” ve “Çok sağ ol” diyerek kabul etmeyi öğrendiğinizde hem kendinizi daha iyi hissedecek hem de karşınızdakinin cesaretini kırmayacaksınız.

2. Kendinizle İlgili Sevdiğiniz Yönlerinizi Bir Kağıda Yazın

Elinize kağıdı kalemi alın ve aklınıza dış görünüşünüzün de dahil olmak üzere kendinizle ilgili sevdiğiniz şeyleri yazın. Bu listeyi bir-iki hafta boyunca çeşitli zamanlarda kendi kendinize okuyun. Son birkaç gün içinde başınızdan geçen ve bu listedeki özelliklerinizin olumlu etkilediği olayları düşünün. Her gün kendinize listeyi okuyunca nasıl hissettiğinizle ilgili ufak notlar alın. Bunu yapmaya başladıktan sonra nelerin olmaya başladığına dikkat edin.

3. Başkalarına İltifatta Bulunun

Kendilerini seven ve özgüvenleri yüksek olan kişiler için iltifat etmek çok zor değildir. Kendileriyle ilgili herhangi bir şüphe ve kompleks sahibi olmadıkları için başkalarının olumlu yönlerini kolaylıkla tespit edip bunu rahatlıkla dile getirebilirler. Kendi kendilerine mutlu ve huzurludurlar. Hem sizin iltifat ettiğiniz insan da muhtemelen size iltifat edeceğinden hem başkasını hem de kendinizi mutlu etmiş olacaksınız.

4. Kendinizle İlgili Neleri Değiştirmek İstediğinizi Yazın

Kendinizle ilgili neyle alakalı olarak hayranlık duymak isterdiniz? Ne gibi değişiklikler ne gib sonuçlar verirdi? Örneğin, daha sosyal bir insan mı olmak istiyorsunuz veya İngilizce mi öğrenmek istiyorsunuz? Büyük ihtimalle kendinizi zaman olarak pek çok şeyi yapmak için çok geç kalmış olarak hissediyorsunuz. Bu düşünceleri aklınızdan uzaklaştırın.

Unutmayın, eğer kendinizde beğendiğiniz şeylerin listesini yaptıysanız, emin olan o listedeki birçok nitelik sizin kendi eserinizdir ve o listeye yenilerini eklemek istiyorsanız bu da yine sizin elinizdedir. Kendinizi değiştirememeniz sizin aşk hayatınızı da çok kötü etkiler. Neden kolaylıkla değişebilecekken değişimi gözünüzde büyütensiniz ki?

5. Görüşünüzde Sevmediğiniz Bir Özelliğinizi Sevmeye Karar Verin

Dış görüşünüzde beğenmediğiniz yönlerinizi düşünün. Mesela burnunuzu mu beğenmiyorsunuz veya saçlarınız çok mu ince? Bunlardan birini seçerek kendinizi bir-iki hafta boyunca bu özelliğinizi sevmeye zorlayın.

Bakın bakalım sonuç ne olacak. Şu anda belki kulağınıza anlamsız hatta komik geliyor ama inanın eskiden beğenmediğiniz bir özelliğinizi sevmeyi becerebildiğinizde artık gözünüze diğer şeyler daha kolay görünecektir.

Yalnızlıktan Kurtulmanın Yolları

6. Dünyanın Sahibi Edasıyla Dışarı Çıkın

Bu öneri uygulayarak geçireceğiniz bir-iki haftanın veya bir ayın sonunda kendinizi bir maceraya hazırlayın. Kendinize bir akşam belirleyin ve mükemmel olduğunuza kendinizi inandırın. (Çünkü zaten öylesiniz.) Neler yapacağınız tamamen size kalmış ancak ne yaparsanız yapın mutlaka karşı cinsle bir iletişim kurun. Öncelikle mükemmel görünün –illa süslenip püslenmeniz anlamına gelmiyor ama şık ve bakımlı görünmeye özen gösterin-bu sizin salaşlık yapma güdünüz değil.

Erkekler konuşacağınız zaman mutlaka gözlerinin içine bakın. Biraz gülümseyin, flört edin ve iltifatları nazikçe kabul edin. Restorandaki garsonlara ve diğer insanlara nazik davranın. Hiç tanımadığınız birine iltifatta bulunu ve bugünün hayatınızın en güzel günü olduğunu ve tüm dünyanın tepesinde oturduğunuzu hissettirin karşınızdakilere. Mümkün olduğunca inandırıcı olmaya çalışın ve bakın neler olacak.

7. "Sosyete Kelebeği" Olun

Artık kendinize güveniniz biraz yükseldiğine göre “sosyetekelebeği” haline gelme zamanınız da geldi. Sosyal kelebek pek çok kişiyi tanıyan bir insandır ancak sosyete kelebeği doğru insanları tanıyan kişidir. Yaşadığınız ilde veya semtte konser, sergi vb. kültürel faaliyetlerin arkasında bulunan insanları tanımak size hem statü hem de çok iyi bir çevre kazandıracaktır. Doğru insanları tanımak ise pek çok işe yaramayan insanı tanımaktan çok daha avantajlıdır.

Peki bu tarz kişileri tanımak neden önemlidir? Çünkü bunlar bir şeyleri gerçekleştiren ve dolayısıyla sizin bulunduğunuz toplunu içinde pek çok kişiyi tanıyan insanlardır. Ayrıca genellikle belirli bir sosyal çevreye aittirler. Bu gibi insanları tanıyarak sizde onların sosyal çevreye aittirler. Bu gibi insanları tanıyarak sizde onların sosyal çevresiyle tanışma şansını elde edersiniz.

Ayrıca farklı ortamlara girmek pek çok noktasında faydalı olacaktır, sadece ilişkilerde de değil. Hem farklı gruplardan insanlarla tanışıp bu insanlar tarafından sevilmek ve takdir edilmek sizin kendinize olan güveninizi de çok yükseltecektir.

Sosyete kelebeği olmanızın amacı, kendinize sosyal bir ağ oluşturarak bu ağ sayesinde doğru insanlara ve dolayısıyla doğru erkeklere ulaşabilmektir. Pek çok partiye davet edildikten sonra zaten flört kendiliğinden gelecektir.

8. “Kimin kim” Olduğunu Öğrenin

Şu anda medyanın çok revaçta olduğu bir çağda yaşıyoruz. Hepimiz ulusal düzeyde olan olayları, gerçekleşen sosyal aktiviteleri biliyoruz ancak sadece bunları bilmek aslında çok büyük bir hata. Eğer “sosyete kelebeği” olmak istiyorsanız size en yakın yerden, mahallenizden başlayarak organizasyonların arkasında kimler olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece hem size yakın mesafede bulunan erkeklerle tanışma fırsatı yakalarsınız hem de pek çok yeni arkadaş edinebilirsiniz.

9. Komplekslerinizden Kurtulun

Boyunuz mu kısa? Veya çok mu kilolusunuz? Öncelikle neyi kendinize kompleks yaptığınızı tespit edin. Komplekslerinizi tespit etmek onları yenmenin ilk adımıdır.

Aslında insanların kompleksleri daha çok seçtikleri arkadaşa ve sevgililerine bakarak anlaşılabilir. Mesela sosyal olamama gibi bir kompleksiniz varsa, sosyal olmayan arkadaşlar seçersiniz. Veya senelerdir uzun boylu erkekler size hep itici mi geldiler? Belki de boynunuzla ilgili bir memnuniyetsizliğiniz vardır. Bunu tespit ettikten sonra beğendiğiniz ünlülere ve çevrenizdeki insanlara bir bakın. Onlarda da bu özelliklerden olduğunu görünce çok ama çok şaşıracaksınız.

10. Kendinizle Gurur Duyun

Siz bir bireysiniz. Yaptığınız seçimler tamamen size ait. Bunun farkına varın. İşinizle, evinizle, kıyafetinizle… Tüm seçimlerinizle gurur duyun. Pek çok insan kendi seçimlerini yapacak olduğuna bile sahip değil. Ama eğer siz gerçekten kendi hayatınızı kendiniz yönetiyorsanız, hayatınızdaki tüm öğelerle gurur duyabilirsiniz. Kendisiyle ve yaptıklarıyla gurur duyabilen bir insan artık yapacağı şeylere de güvenle ve umutla bakabilir.

Konular :