EVLİLİK HAYATI

“Kadın İsterse Kocasını Serçe Parmağında Oynatır”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 04.02.2015

Kadın İsterse Erkegi Serce Parmaginda Oynatir

“Eğer kadın bakımlı, işveli, cilveli, çekip çeviren bir kadın değilse kocasının dediği gibi, 'sabah akşam pijamalaysa' bu evlilik fazla yürümez!” diyor Psikolojik Danışman, Evlilik ve İlişki Terapisti Selin Karacehennem. İşte Psikolojik Danışman Karacehennem’den mutlu ilişkiye, evliliğe dair inciler:

Tartışmalarda Alttan Alan Kazanır

Kadın isterse kocasını serçe parmağında oynatır. Kavgaların dozunu iyi ayarlamak lazım. Birçok insan kavga sırasında söylenen sözleri unutmaz. Kavgalarda alttan alınır ama durumu ona bir-iki gün sonra yanına giderek anlatmalısınız.

Kötü Giden Evliliğin İlk Sinyalleri...

Aldatma aç ruhlu erkekler özgüdür. Erkek aç kaldıysa müsait olan her kadına gider. Evliliğin kötü gidişatının ilk sinyalleri cinsel hayatta görülür. Erkek bukelamum gibidir. Karısı ne renkse o da o renge bürünür. Evliliğe en az evlenmeden önceki kadar özen göstermek lazım.

Evlenmek, fedakarlık demektir.

Kadın İsterse Erkegi Serce Parmaginda Oynatir

Doğru Eşe Hangi Yaşta Karar Verilir?

Ailelerinizin anlaşması önemli. "Ailesiyle değil onunla evleniyorum" düşüncesi yanlıştır.

Düşünceleriniz yüzde 70 aynı olmalı. Aşırı kıskançlık, maçoluklar evliliği baltalar. Doğru insanı kadınlar 28, erkekler 30 yaşından sonra bulabilir. 20 yaşında çok severek evlendiğiniz biri 30 yaşında, "Bunun nesini beğendim!" diyebiliyor.

Hayat sizin hayatınız. Sırf başkasının hatırı için ya da yıllarca birlikte olduğunuz için artık mutlu olamadığınız kimseyle evlenmeyin.

Evlilikte En Sık Yapılan Hatalara Siz Düşmeyin...

Evlilikteki en büyük yanlış, çocuk uğruna evliliği devam ettirmek ve evlliği düzeltir diye çocuk yapmak. Çocuk iyi giden bir evliliği taçlandırır. Kötü giden bir evliliği düzeltmez.

Mutlu Evlilik İçin Maalesef İşin Yükü Kadına Düşüyor

Kadın evin mutluluğunu ya da mutsuzluğunu belirler. Bu demek değil ki her yanlış kadın yüzünden. Eğer kadın bakımlı, işveli, cilveli, çekip çeviren bir kadın değilse kocasının dediği gibi "sabah akşam pijamalaysa" bu evlilik fazla yürümez. Kadın kocası eve geldiğinde kapısını açacak, sabah kahvaltısını hazırlayacak, kendine bakacak.

Kadın kocasını çocuğu gibi görmeli. İlgi, alaka bumerang gibidir; siz ne kadar hızla atarsanız o hızla geri döner.

İlgisizlik, şefkatsizlik, birbirine dokunmamak öpüşmemek, kavgalar da erkeğin karşısında zır zır cevap vermek güzel şeyler değil. Eline geçeni fırlatmak, asabilik yapmak, bunlar kadına yakışmayacak şeyler.

Erkek eğer evden kaçıyorsa, bunu en büyük sebebi dırdırdır.

Eş Adayınızı Evlenince Değil, Evlenmeden Önce Tanıyın

Niçin evlenmeli sorusunun en net yanıtı: Seviyorsanız evlenin. Fakat evlendiğniz kişi önce mantığınıza, sonra kalbinize uymalı. Eğer görücü usulüyse ve elektrik almadıysanız evlenmeyin.

Evleneceğiniz Kişiyi Doğru Değerlendirin

Hayatlarınızın ne kadar benzer olduğu önemli bir konu. Eş adayınızı size tabi ki iyi davranır ama ilerideki davranışlarını ebeveyn, arkadaş, sosyal davranışları ele verir. Bunların dışında ani tepkileri de onu ele verir. Kesinlikle sizin sosyal hayatınızı kısıtlayan biri olmamalı.

Kavga etmek yerine orta yolu bulmaya çalışmalısınız.

Ten Uyumunu Evlilikte Önemlidir

Evleneceğiniz kişiyle aranızdaki ten uyumu önemlidir. Bunu anlamak için elini tutmak bile yeterlidir. Sırf o istiyor diye birlikte olmayın. Birlikte olmuyorsunuz diye başka birine gidecekse bırakın gitsin.

Birlikte yaşamak bir yere kadar. Birlikte yaşama en fazla 1 sene olmalı. Bu süre içnide anlayıp anlaşılamyacağı görülebilir. Uzatmaya gerek yok.

Tüm erkekler kendisinden önceki erkekleri sorar. Hele Türk erkekleri kendisinden önce ne yaşandığını öğrenmek ister. O yüzden güvenilir ve samimi ilişkiler kurmaya çalışın.

Konular :