EVLİLİK HAYATI

Eşinizin Sırdaşı mısınız?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 29.06.2015

Eşinizin Sırdaşı mısınız

"Evliliğe kafa yormamış, iyi bir eşin nasıl olması gerektiğini düşünmemiş bir insanın, evlilikte mutlu olmasını beklemek, kişinin bilmediği bir alanda ticaret yapıp başarılı olmasını beklemesi gibidir.” diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan çiftlere evliliklerinde aradığı mutluluğu yakalamalarını sağlayacak ipuçları.

Evliliğin Henüzİlk Yıllarında Çiftler Arasında Özel Alan İnşaa Edilmeli

Muhakkak eşlerin başka hiç kimsenin araya giremeyeceği, kendilerine özel bir alanlarının olması gerekir. Kuran-ı Kerim’de de eşlerin odasına çocukların bile izinsiz girmemesi, kapıların kapalı olması tavsiye edilir. Bu ilkeden, eşler arasında başkalarının hatta çocuklarının bile bilmeyeceği özel bir alanın olmasının gerekliliği şeklinde bir sonuç çıkarılabilir.

Genç Evlilerin En Sık Yaptıkları Hata

Oysa genç evliler, evliliklerinin ilk yıllarında annelerine ya da yakın bir akrabalarına başkalarıyla paylaşılmaması gereken meseleleri anlatabilirler. Bu durum bir şekilde diğer eşin kulağına giderse, bu kez o da eşine karşı doğal davranamaz hale gelebiliyor.

Ev, Eşler İçin Rahatlayacakları Bir Sığınak Olmalı

Ev, bir eş için psikolojik olarak rahatlayabileceği, doğal davranacağı bir sığınak olmazsa, diğer eşle kurulacak iletişimi de sağlıklı olmaz. Bu nedenle özellikle evliliğin ilk yıllarında, karşılıklı güven duygusu üzerine kurulu, sadece eşlerine mahsus özel bir alan oluşturmak ve onu korumak gerekir.

Çiftlerin Hayata Benzer Gözle Bakmaları Önemlidir

Eşinizin Sırdaşı mısınız

Evlilik Aslında Güzel Bir Bahçedir Bakmasını Bilene...

Bir alim iyi bir evlilik için, “Cennet bahçelerinden bir bahçe olur.” der. Evliliği güzel bir bahçe haline getirmek demek, ilk yıllarından itibaren hayata, olaylara, sorunlara benzer bakışla bakmayı başarmak demektir. Bu ise öğrenilerek kazanılır.

İyi Bir Eş Nasıl Olunur?

İyi eş olmak, insanın genlerinden gelen bir özellik olmayabilir. Eşleşme, cinsellik biyolojiktir ama evlilik kültürel bir olgudur. Dolayısıyla sorunlar yaşayan eşler, evliliiklerini nasıl sağlıklı yürütebileceklerini öğrenebilirler. Sorunla çiftler mutlaka bu konuda tecrübeli kişilerden ya da profesyonel danışmanlardan evliliklerini nasıl güzel bir bahçeye dönüştürebilecekleri konusunda destek alabilirler. Evliliğe kafa yormamış, iyi bir eşin nasıl olması gerektiğini düşünmemiş bir insanın, evlilikte mutlu olmasını beklemek, kişinin bilmediği bir alanda ticaret yapıp başarılı olmasını beklemesi gibidir.

Konular :