EVLİLİK HAYATI

Çocukluk Sorunları Evlilikte Kavga Sebebi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.11.2014

Cocukluk Sorunlari Evlilikte Kavga Sebebi

Her aile farklı bir dünyadır. Eşler farklı ortamlarda büyümüştür. Yaşadıkları farklı olaylar yüzünden bakış açıları ve bir durum üzerine oluşan duyguları farklı olur. Bu farklılıklar bir eşin doğru, öteki eşin yanlış olduğu anlamına gelmez. Sadece o olay karşısındaki duygu ve düşünceleri farklıdır.

Geçmişin Hayaletleri İlişkinizi Bozmasın!

Çoğu zaman çocukluğumuzda yaşadığımız bir sorunu farkında bile olmadan ilişkimize yansıtırız. Örneğin, ailemizde erkek çocuk kız çocuk ayırımı yapılmış, annemiz veya babamız her şeyi belirlemiş ya da baba tarafından hiç ilgi görmemiş olabiliriz. Bu nedenle dünkü bir sorunu bugün çözmek adına hiç düşünmeden kavgaya girişiriz. Örneğin, babamız bize çocukken arzu ettiğimiz kadar ilgi göstermemişse birden ağzımızdan “İşine (ya da Ahmet’e, Feride’ye, annene, ablana) benden fazla ilgi gösteriyorsun.” Sözü çıkıverir.

Kızgınlığınız Gerçekten Eşinize Karşımı Yoksa Geçmişinize mi?


Durup düşünün. Sürekli tekrarladığınız bazı cümleler varsa, bunların kaynağının ne olabileceğini bulmaya çalışın:

“Bu sözleri ben gerçekten eşime mi söylüyorum-yoksa babama mı?”

Cocukluk Sorunlari Evlilikte Kavga Sebebi


“Eşimle kavgaya başlamamın nedeni gerçekten onun tutumu mu-yoksa annemin beni benzer durumda dikkate almamış olması mı?”


Bu soruları kendinize sorabildiğiniz ölçüde geçmişin hayaletlerini ilişkinizi gölgelemesini engelleyebilirsiniz.

Çocukluk Döneminden Kalma Sorunları Birlikteliğinize Yansıtmayın


Bu elbette ki aranızdaki sorunları çözmek için hiçbir şey yapmamamız gerektiği anlamına gelmiyor. İlişkinizi etkileyen, ortak hareket edilmesini gerektiren ve sizi ilgilendiren konularda fikir birliğine ulaşmak çok önemlidir. Ve bunun da tek bir yolu vardır. Etkin iletişim!

Konular :