EBEVEYN VE ÇOCUK

“Bugün Çocuğumu Kucakladım mı?”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 02.06.2015

Bugün Çocuğumu Kucakladım mı

Çocuğunuzun mutlu bir yaşam sürdürmesinin formülü nedir?

Anne Babalar Bu Mesajı Aklınızdan Çıkarmayın!

Çocuk gelişim uzmanlarının tümünün üzerinde birleştiği en önemli şey, sevgi dolu fiziksel bir temastır. Hatta bir çalışmada çalışmaya katılan denekler, bebeklikten 30’lu yaşlara kadar takip edilmiş, sonuç olarak bol miktarda sarılma, kucaklama ve öpülme ile yetiştirilenlerin, başka tüm avantajlara kıyasla, daha mutlu erişkinler olduğu, fakirlik, parçalanmış aile ve stres gibi olumsuz faktörlerden ise daha az etkilendikleri gösterilmiştir.

Bu çalışmaya göre, kucaklanarak büyüyen çocuklar, yalnızca mutlu erişkinler olmakla kalmayıp evlilik, aile, arkadaşlık ve meslek gibi hayatın tüm alanlarında da daha fazla doyum sağlamaktadırlar. Bu yüzden, her yerde karşınıza çıkan “Bugün çocuğumu kucakladın mı?” çıkartmasının mesajını aklınızda bulundurun.

"Kendi Mutluluğumuzu Kendimiz Yaratırız" Fikrini Benimsetin

Elbette ki bir çocuğu kucaklamak hayat boyu mutlu olacağını garanti edemez. Mutluluğa yol açabilen diğer etkenler arasında doyurucu ilişkiler, diğer insanlara yardım etmek, hedeflere ulaşmak, özgüven sahibi olmak, kişinin kendisini ve amaçlarını tanıması sayılabilir. Çocukların yaşamlarında tüm bu alanların gelişmesine katkıda bulunmak da önemlidir.

En önemlisi de hepimizin kendi mutluluğumuzu kendimizin oluşturacağını, bunun sahip olunan eşyalardan, yiyeceklerden veya herhangi bir dış kaynaktan sağlanamayacağını vurgulamaktadır.

Bugün Çocuğumu Kucakladım mı

Çocuğunuza Sahip Olduklarıyla Mutlu Bir Model Olun

Bir çocuğun mutlu olabilmesi için çocukluğunun güllük-gülistanlık geçmesi de gerekmez. Aksine, çok korunaklı yetiştirilme, gerçek dünya ile karşılaştığında çocuğun kültür şokuna uğramasına yol açabilir. Bir çocuğun herkesin her an mutlu olamayacağanı, hayatın iyi ve kötü günleri olabileceğini ve sevgiyle en kötü günlerin bile üstesinden gelinebileceğini bilmesi daha iyidir. Mümkün oldukça, hayattan zevk alan, iyimser ve sahip olduklarıyla mutlu olan bir model olun.

Zorla Mutlu Görünmek de Doğru Bir Tutum Değil

Mutlu anne babalar, mutlu çocuklar yetiştirirler. Ancak keyifsiz olduğunuzda da yapmacık olarak mutlu bir ifade takınmayın (eğer her zaman keyifsiz değilseniz). İşinizde ters giden bazı şeyler nedeniyle veya bir arkadaşınızın uzaklara tanışmasıyla ilgili olarak o gün keyifsiz olduğunuzdan söze edebilirsiniz.

Keyifsiz olduğunuz zamanlarda kendinizi daha iyi hissetmek için –sevdiğiniz birine sarılmak, sevdiğiniz bir müziği dinlemek, piyona çalmak, kitap okumak, bir bulmaca çözmek, yürüyüşe çıkmak, bir arkadaşınızla konuşmak veya birine yardım etmek gibi, yaptığınız şeylerden söz edin. Mutluluğu sağlamak için yiyecek veya paradan söz etmeyin bu doğru olmaz.

Konular :