CİNSEL HAYAT

Estetikte Yeni Trend: Genital Estetik

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.05.2016

Estetikte Yeni Trend Genital Estetik

Genç ve güzel görünmek yaş ilerledikçe birçok kadının önceliği haline gelir oldu. Biz kadınlar olarak, satın aldığımız kıyafetten kullandığımız kozmetik ürününe kadar seçimlerimizi bu süzgeçten de geçirmeyi ihmal etmeyiz, itiraf edelim. Hangi kadın güzel ve estetik görünmek istemez ki dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. Kuşkusuz her kadın hangi yaşta olursa olsungüzel ve estetik görünmek ister. Günümüzde estetik, ulaşılabilir hale gelince de en yeni trendleri merak etmemek mümkün mü... Tabi ki hayır.

Son yıllarda genital estetik operasyonlarına olan talep, konuyu bir tabu olmaktan uzaklaştırdı. Genital estetik, kadınların bu isteği doğrultusunda her geçen gün daha çok ilgi ve talep görüyor. Üstelik estetiğe meraklı olanlar yalnızca şehirli kadınlar değil, kırsal kesimde yaşayan kadınlarda bu operasyona ilginin büyük olduğunu söylüyor uzmanlar. Rakamlara göre, Türkiye'de estetik yaptıran 100 kadından 20'si vajina bölgesindeki deformasyonları toparlatıyor. Hem bu oran gittikçe artıyor.

İşin estetik görünümünün dışında bir de psikolojik boyutu var tabi. Kadınlar artık bedenini daha iyi tanıyor ve ona özen gösteriyor; bir yandan eşler de buna sıcak bakıyor. Hatta bunu isteyen eşler dahi var. Uzmanlar, bu operasyonlar ile kadınların kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ve kendilerini çok daha rahat hissettiklerini söylüyor.

Biz de giderek yaygınlaşan genital estetik ve diğer uygulamalar ile ilgili uzmanlık alanı genital estetik olan Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Aylin Kurt’un kapısını çaldık. Biz sorduk, Dr. Aylin Kurt, hepimizaileyiz takipçileri için yanıtladı.

1. Özellikle alanınız olan kadın genital estetiği ile başlayalım. Nedir genital estetik?

Kadınlarda uyguladığımız genital estetik karın alt bölgesinde pubis dediğimiz çıkıntı ve vajinal bölgeyi kapsayan estetik ve fonksiyonel problemlerin çözümüne yönelik ameliyatlardır. Kadın Genital Estetiği aslında uzun yıllardır bilinip uygulanmasına rağmen ülkemizde tabu olduğu için, son yıllarda internet ağının genişlemesi sonrasında oldukça popüler olan bir konudur. Genç yaşta gelişimsel şekil bozuklukları, daha ileri yaşlarda ise doğum ve hücre yaşlanmasına bağlı meydana gelen değişiklikleri düzeltici ameliyatlar ön plana çıkıyor.

2. Hastalar en sık hangi durumlarda kapınızı çalıyor?

En fazla hasta başvurusu vajinal iç dudakların küçültülmesi, ikinci yoğunlukta ise normal doğum sonrası veya yaşlanmaya bağlı vajinal gevşemenin düzeltimesi isteği ile başvuruyorlar.

3. Doğum sonrası genital bölge deformasyonları için uygulanabiliyor mu?

Evet tabii ki, maalesef özellikle zor olan normal doğumlar vajinada yırtılmalar, kalıcı genişlemeler, sonrasında idrar tutamama, büyük abdest tutamama, seks yaşantısında kalite kaybı gibi problemler yaratabilir. Tüm bu problemlerin laser ve/veya cerrahi olarak çözümü mümkün.

4. Genital estetik pahalı bir uygulama mıdır?

Uygulanacak prosedür sayısına ve kullanılacak teknolojiye bağlı olarak fiyat değişmektedir. Ancak diğer estetik ameliyatlarla kıyaslandığında daha uygun fiyatlı sayılabilir.

5. Meme estetiğinde hastalar nelere dikkat etmeli? İyi bir uzmanın ve kliniğin sahip olması gereken özellikler nelerdir?

Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi meme estetiğinde de doktorun iyi eğitimli ve deneyimli olması önemlidir. Şu anda internet çağında yaşıyoruz ve aslında hastalar deneyimlerini rahatça paylaşıyorlar. Ancak PR ve reklam da bir o kadar ön planda. Çok reklam veren, sürekli televizyonlarda boy gösteren doktor iyi doktor demek değildir. Hastalar ameliyat olacakları doktora karar verirken çevrelerinde bu ameliyatı olup iyi sonuç almış olan kişilerin deneyimlerinden faydalanabilirler.

Meme Estetiğinde En Yeni Trendler

Çok deneyimli bir doktor bile seçseler ameliyat sonucunda komplikasyon dediğimiz istenmeyen, önceden öngörülemeyen problemler görülebilir. Bunlar hastaya görüşme esnasında doktoru tarafından aktarılır. Hasta meme büyütme yaptıracak ise kullanılacak protez kalitesi önem kazanmaktadır.

Ucuz ameliyat olmayı başta kazanç olarak gören hasta ileri aşamada sağlık ve ekonomik olarak çok şey kaybedebilir.

6. Meme büyüttürmek veya küçülttürmek için en yeni uygulamalar nelerdir? “En acısızı, ağrısızı” diye bir durum söz konusu mudur?

Meme büyütmede halen en çok kullanılan ve estetik, plastik cerrahlar tarafından kullanılan en güvenilir yöntem silikon protezlerdir. Dolgular ve yağ enjeksiyonları sonrasında, sürekli hormon etkisi altında olan ve kanser gelişme potansiyeli olan meme dokusunun nasıl etkileneceği ve radyolojik değerlendirmede (meme ultrasonu ve mamografi) nasıl karışıklık yaratacağı henüz netleşmemiştir. Meme küçültmede tabii ki hastanın izini azaltacak, emzirmesinin etkilenme riskini en aza indirecek teknikler geliştirilmeye ve kullanılmaya devam ediliyor. Meme küçültme ağrılı bir ameliyat değildir.

Meme büyütmede kas altı protez konulan vakalarda 4-5 gün süreyle ağrı kesici ile kontrol altına alınan ağrı olabilir. Meme büyütme ameliyatında hastanın protezinin yerleştirileceği plan hastaya göre değerlendirilir ve karar verilir. Estetik ameliyat olacak hastaya hangi yöntem uygulanması hastanın yararına olacaksa o yöntem uygulanmalıdır. Ağrısız, acısız olduğu için hasta tarafında tercih edilen ameliyat yöntemi ödemler inip meme şekillendikten sonra hastayı çok mutlu etmeyebilir.

7. Doğum sonrası meme deformasyonlarına hangi uygulamalar yapılmaktadır?

Doğum sonrası en fazla şikayet meme dokusunun boşalması ve sarkmasıdır. Meme büyüklüğü yeterli ise sadece dikleştirme, eğer meme büyüklüğünde ciddi kayıplar varsa silikon protez konarak büyütme ameliyatları yapılır. Bu ameliyatlar emzirme süreci tamamlandıktan sonra 6 ay hormon etkisinin tümüyle kalkması sonrasında uygulanır.

8. Yüz estetiğinde en iyi sonuç hangi uygulamada alınmaktadır?

Yüz estetiğinde hastanın yaşı ve kollajen, elastik yapısına göre uygulanacak tedavi/tedaviler veya ameliyat seçilir. Kısaca uygulanacak tedavi hastanın ihtiyacına göre şekillenir. Dolgu, botulinum toksin, PRP, mezoterapi, somon DNA’sı, yağ enjeksiyonları, iple askılama, laser, radyofrekans, fokuslu ultrason, kimyasal ve mekanik peeling (soyma) uygulamaları, endoskopik yüz germe, mini ve tam yüz germeye uzanan çok geniş bir tedavi yelpazesi uygulanmaktadır.

Genç ve Güzel Görünmek İçin Estetik

9. Yüz estetiğinde ameliyatsız, günlük hayatı aksatmadan yapılan uygulamalar nelerdir?

Dolgu, botulinum toksin, mezoterapi, PRP, somon DNA’sı, kimyasal peeling, radyofrekans ve fokuslu ultrason günlük hayatı aksatmadan rahatça uygulatılabilir.

Her Kadın Estetiği Sever

10. Son olarak eklemek istediklerinizi alabilir miyiz?

Estetik ameliyatlar moda olarak algılanmayacak kadar ciddi ameliyatlardır. Psikolojik olarak zayıf olduğunuz dönemlerde estetik ameliyat kararı almayınız, özellikle 1-2 gün içinde acele verilen kararlarınızı tekrar gözden geçiriniz. Estetik ameliyatı kendiniz için yaptırınız. Çünkü yapılacak ameliyat, oluşacak değişiklikler ve kalacak izler ömür boyu sizinledir.

Doktor seçiminizi reklama, tanıtıma göre (ki bir bedel karşılığı alınabilecek şeylerdir, genelde deneyim gerektirmez) değil bilgi birikimi ve deneyimine (özellikle bazı konulara eğilimi fazla ise deneyim daha fazla olacaktır) göre seçiniz. Ama öncelikle herhangi bir işlem yaptıracağınız kişinin doktor olmasına dikkat ediniz. Sağlık ve güzellikle dolu günler dilerim.

Değerli açıklamalarıyla bizleri aydınlatan Estetik ve Piastik Cerrahi Uzmanı Dr. Aylin Kurt'a hepimizaileyiz.com ailesi olarak teşekkür ederiz.

Röportaj: Cansu BULDU ÇAN

Dikkat: Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kopyalanamaz, hiçbir şekilde kullanılamaz.

Konular :